Celkový počet zobrazení stránky

pondelok 21. septembra 2015

DXN Spica Tea - obsahuje 5 rôznych bylín

 Spica Tea



(Spica zmes) je bylinná zmes, z ktorej je možné pripraviť nápoj vhodný tak na letné, ako aj zimné obdobie. Obsahuje 5 rôznych bylín:

1. Čiernohlávok obyčajný - účinná pri prevencii infekcií

 Protizápalový hojivý prostriedok zmierňujúci krvácanie. Osoží pri kataroch dýchacích, tráviacich i močových ústrojov, pri vredovej chorobe žalúdka a dvanástnika, ale najmä pri ženských chorobách (ako základná droga s vňaťou alchemilky, betoniky, hluchavky, kapsičky pastierskej, levandule, ľubovníka, myšochvosta, nátržníka husieho, pŕhľavy, prasličky, repíka, veroniky a pod.). Zvonka urýchľuje hojenie rán a vo forme kloktadla slúži pri zápaloch sliznice ústnej dutiny a hltana. (http://carozahrady.sk/liecivebylinky/ciernohlavokobycajny.html)

 2. Mandarínka obyčajná - podporuje funkciu pečene

 Dobrý zdroj vitamínu C, obsahuje pektín, formu rozpustnej vlákniny, ktorá môže pomáhať ku znižovaniu hodnôt krvného cholesterolu. Vitamín C je tiež antioxidant, ktorý pomáha predchádzať škodám spôsobeným voľnými radikálmi a tak poskytuje určitú ochranu proti rôznym formám rakoviny. Dužina aj membrány obsahujú bioflavonoidy, ktoré účinkujú rovnakým spôsobom ako antioxidanty. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Mandarinka)


 3. Mäta prieporná - má antimikrobiálne a protizápalové vlastnosti

 Zvyšuje telesnú kondíciu, chuť do jedla a posilňuje celú nervovú sústavu. Jej prvoradé liečebné uplatnenie je pri všetkých druhoch žalúdočných ťažkostí. Aktivizuje vylučovanie pečene a pankreasu, utišuje bolesti žlčníka a žalúdka. Podporuje tvorbu tráviacich štiav a žlče a uvoľňuje svalstvo čriev. Pomáha pri hnačke a uvoľňuje kŕče v hrubom čreve. Zastavuje zvracanie, uvoľňuje kŕče žalúdku, lieči koliky a choroby čriev. Zmierňuje plynatosť a nadúvanie. Mätová silica má dezinfekčné účinky. Používa sa pri príprave protireumatických prípravkov. Prináša úľavu pri bolestiach hlavy a migrénach. Mäta obsahuje asi 1-2 % silice v ktorej je cca 50 % mentolu. Mentol je nevyhnutnou surovinou pre výrobu zubných pást, osviežujúcich masážnych krémov, pleťových masiek. Dodáva im sviežu vôňu a pri styku s pokožkou, príjemný chladivý pocit. (http://www.bylinky.sk/?/Atlas/Mata)
 

 4. Sladké drievko - má protivírusové účinky

 Rastlina je súčasťou čajov proti kašľu, keďže obsahuje triterpénsaponíny, ktoré zrieďujú slizy a podporujú vykašliavanie. Pomáha aj pri prechladnutí, zápaloch priedušiek, pľúc, bronchitíde i astme.
Okrem toho pomáha pri liečení vredov žalúdka a dvanástorníka, rôznych tráviacich ťažkostí a zápalov, zápche, mierne detoxikuje. Je účinná pri zníženej funkcii nadobličiek a prináša úľavu pri symptómoch menopauzy, podporuje tvorbu ženských hormónov a pomáha aj pri nepravidelnej menštruácii. (http://www.nazdravie.sk/sladke-drievko)

 
5. Ganoderma - podporuje imunitu

 Ganoderma bola po viac ako tisíc rokov zahalená do rúcha tajomnosti. Ľudia vedeli len, že Ganoderma zachováva mladosť, že jej pravidelné úžívanie zabezpečí dlhý život, nikto sa ale jakživ nepustil do riadneho výskumu, aby zistil príčinu tohto účinku.
V posledných rokoch bolo na základe dôkladných výskumov čínskych vedcov i vedcov iných národností konečne odhalené tajomstvo jej výnimočnej účinnosti, za prispenia analýz a pokusov spolupracujúcich nemocníc, univerzít a farmaceutických firiem. Čistí krv, detoxikuje, má močopudné účinky, chráni pečeň, reguluje činnosť čriev, podporuje srdečnú činnosť, reguluje krvný tlak, má ukľudňujúce, kašeľ tlmiace a odhlieňovacie účinky a povedľa toho aj obmedzuje rast tumorov.
- viac o Ganoderme sa dočítate tu:  - KLIKNITE SEM -




 Táto zmes jemnej a exotickej chuti je pripravená podľa receptu, ktorý používali už v starovekej Číne.
Je bez konzervačných látok, umelých farbív, aróm, prísad a taktiež neobsahuje kofeín a neobsahuje ani látky živočíšneho pôvodu.

 Práve podľa čínskych zdrojov bola táto zmes používaná na zníženie vnútornej teploty tela.


Vyskúšajte si SPICA TEA - KLIKNITE SEM

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára