Celkový počet zobrazení stránky

utorok 13. mája 2014

DXN výrobky neobsahujú škodlivé látky!



DXN výrobky neobsahujú škodlivé látky!

Rastlinná smotana (Non Dairy Creamer) je istá forma rastlinného tuku, z palmového tuku, ktorú je potrebné s pomocou rôznych emulgátorov urobiť vo vode rozpustnou, bez nej by
nám poskytla veľmi škaredý pohľad ...

Každá z doplnkových látok je používaná v Spojených štátoch s povolením FDA  a tiež v EU,  sú všeobecne považované za bezpečné (Všeobecne Uznávané ako bezpečné, stručne: GRAS)

Trifosfáty (E451ii a E451, 150.141 a 150.161 GRAS) podľa postoja potravinárskej vedy sa považujú za bezpečné, nie sú žiadne známe vedľajšie účinky. Je určená maximálna denná dávka 70 mg trifosfátu / kg telesnej hmotnosti, t.j. na hmotnosť 70-kg môže prijať max. 4.9 g / deň (4900 mg). Ak sa pozriem na hociktorý z kávových zmesí DXN jedno vrecúško neobsahuje ani zlomok  z tohto množstva.

V niektorých prípadoch užitia veľkého množstva (1,5 až 2,5 g) fosfátov, by mohol byť pozorovaný pokles hladiny krvného vápnika a parathormónu v krvi. Záver z toho by bol, že vysoké množstvo prijatého fosfátu naruší v tele vápnik-fosfát rovnováhu a odbúra vápnik z kostí, ale to nebolo dokázané. Rovnako sa nepodarilo preukázať, že fosfáty sú zodpovedné za poruchu detskej pozornosti a hyperaktivity.

Fosforečnany draselné (E 340i, 340i E, E 340iii) z databázy FDA (GRAS 182.6285), ako aj v rámci maďarského liekopisu (Ph Hg VIII 01/2008: .. 1003), a aj EÚ liekopisu (Ph Eur 7 . 1003) sú k dispozícii. Odporúčaný maximálny denný príjem bez nežiaducich, vedľajších účinkov je rovnaký ako u trifosfátov (70 mg)/ kg, k týmto záverom došli spoločnosti, ktoré sa zaoberajú ochranou spotrebiteľa.

Mono-a diglyceridy mastných kyselín (E 471) a s kyselinou mono- a diecetylvínnou(E 472e)
sú tiež  emulgátory, t.j. podporujú rozpustnosť tukov a olejov vo vode. Podľa FDA sú všeobecne považované za bezpečné (GRAS 184.1505), pri metabolizme tukov sa odbúrajú. Môžu byť získané zo živočíšnych tukov a rastlinných olejov, zvyčajne sa vyrábajú zo sójového oleja. Mnohé krajiny používajú geneticky modifikovanú sóju (dôvod, prečo väčšina spoločnosti na ochranu spotrebiteľa útočí na tieto prídavné látky), ale šéf vývoja produktov v spoločnosti DXN potvrdil, že DXN nevyužíva žiadne geneticky modifikované zložky, (očakávame jeho písomné, notárom potvrdené vyjadrené verejné vyhlásenie). Ich použitie v potravinách je bez množných obmedzení.


Preklad z maďarského textu za prípadný nesúlad sa ospravedlňujem ...  = )
 Viac na: http://kaffakava.ganodermakava.sk/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára